Κοιμάσαι φορώντας κάλτσες; Είναι σωστό ή λάθος;

In Θέλω να μάθω για . . . 0 σχόλια
Κοιμάσαι φορώντας κάλτσες; Είναι σωστό ή λάθος;

Πρέπει να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι;

Είναι μια ερώτηση που διχάζει. Είναι υγιεινό; Θα σε κάνει να παραζεσταθείς; Θα χάσεις μια κάλτσα; Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Ανακαλύψε αν πρέπει να φοράτε κάλτσες για να κοιμηθείς ή όχι.

Τα πλεονεκτήματα 

Οι επιστήμονες έχουν αναδείξει πολλά πλεονεκτήματα στο να φοράμε κάλτσες για να κοιμηθούμε.

Ζεστά πόδια 

Είναι προφανές ότι αν πόδια σου είναι κρύα φορώντας κάλτσες είναι ο καλύτερος τρόπος να τα ζεστάνεις. Αλλά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι...

Κοιμάσαι πιο γρήγορα και καλύτερα 

Οι κάλτσες ζεσταίνουν τα πόδια σου, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Όταν το σώμα σου έχει καλή κυκλοφορία, μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του καλύτερα. Αυτό είναι σημαντικό για ένα καλό ύπνο επειδή το σώμα σου χρειάζεται να μειώσει τη θερμοκρασία του τη νύχτα. Είναι λίγο περίεργο όταν σκεφτόμαστε ότι ζεσταίνοντας τα πόδια μας βοηθάμε το σώμα μας να κρυώσει, αλλά είναι αλήθεια! Όταν ο ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος λειτουργεί σωστά, κοιμάσαι πιο γρήγορα και πιο ήρεμα.

Μείωση του φαινομένου Raynaud

Η νόσος του Raynaud είναι μια κατάσταση όπου η ροή του αίματος προς τα χέρια και τα πόδια μειώνεται, οδηγώντας σε δάχτυλα που τα αισθάνεσαι κρύα και μουδιασμένα. Το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα με το να σε κρατάει ζεστή.

Θεραπεύοντας τα ξηρά πόδια 

Αν εχεις ξηρά, σκασμένα πόδια, εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμας και φορώντας καλτσές στο κρεβάτι μπορείς να διατηρήσεις τα πόδια σου απαλά.

Τα μειονεκτήματα 

Υπάρχουν όμως και μερικά μειονεκτήματα να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι

Να ζεσταθείς υπερβολικά 

Μερικοί άνθρωποι ζεσταίνονται υπερβολικά φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και να μην κάνεις τον ποιοτικό ύπνο που χρειάζεσαι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα ζεστό ζευγάρι κάλτσες κατασκευασμένο από διαπνέον υλικό. Αυτό θα αποτρέψει να υπερθερμανθούν και να ιδρώσουν τα πόδια σου. Φυσικά, μπορείς πάντα να βγάλεις τα πόδια σου έξω από την κουβέρτα, ή να βγάλεις τις κάλτσες σου όταν αισθανθείς ότι ζεσταίνεσε.

Κακή Υγιεινή

Είναι σίγουρα ανθυγιεινό να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι, αλλά μόνο αν τις φορούσες όλη μέρα και είναι βρώμικες. Το να φοράς καθαρές κάλτσες είναι εντελώς ασφαλές! Απλά φόρα ένα ζευγάρι καθαρές  κάλτσες πριν πας για ύπνο και τα πόδια σου θα είναι προστατευμένα από μικρόβια και βακτήρια.

Κακή κυκλοφορία

Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά η κακή κυκλοφορία μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί φορώντας κάλτσες που δεν είναι πολύ σφιχτές ή ακόμα και κάλτσες χωρίς λάστιχο. Να θυμάσαι, η διαπνοή είναι σημαντική και μια καλή κυκλοφορία είναι κλειδί για μια καλή νύχτα ύπνου.

Χάνοντας Κάλτσες

Οι κάλτσες πραγματικά δεν εξαφανίζονται από μόνος τους. Αν ξυπνήσεις το πρωί με μόνο μια κάλτσα, ψάξε καλά μέσα στα σκεπάσματα σου. Η εξαφανισμένη κάλτσα σίγουρα θα εμφανιστεί. Αν και αυτό μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό, δεν χρειάζεται να σε αποτρέψει από το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι. Πιθανότατα απλώς σημαίνει ότι οι κάλτσες σου δεν σου ταιριάζουν ακριβώς σωστά. Ίσως είναι πολύ χαλαρές ή τις βγάζεις επειδή ζεστάθηκες. Δοκίμασε να κοιμηθείς φορώντας ένα πιο σφιχτό ζευγάρι κάλτσες.

Τι κάλτσες να φοράς στο κρεβάτι

Οι καλύτερες κάλτσες για να φοράς στο κρεβάτι είναι φτιαγμένες από απαλά, διαπνέοντα υλικά όπως βαμβάκι, μαλλί και κασμίρ. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετες και δεν είναι πολύ σφιχτές. Αποφύγε να φοράς κάλτσες συμπίεσης στο κρεβάτι, εκτός αν το συνιστά ένας γιατρός. Οι κάλτσες συμπίεσης, όπως και οι πολύ σφιχτές κάλτσες, μπορούν να περιορίσουν τη ροή αίματος στα πόδια σου. Ιδανικές θεωρούμε ότι είναι οι κάλτσες χωρίς λάστιχο που μπορείς να βρεις εδώ.

Εναλλακτικά αντί να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι

Παρόλο που το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι μπορεί να είναι επωφελές για την ποιότητα του ύπνου σου, μπορεί να μην είναι ακριβώς το δικό σου πράγμα. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το σημαντικό είναι να ζεστάνεις τα πόδια σου πριν από την ώρα του ύπνου. Πριν κοιμηθείς, μπορείς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να φορέσεις ένα άνετο ζευγάρι παντόφλες. Επίσης, μπορείς να κοιμάστε με μια έξτρα κουβέρτα στο τέλος του κρεβατιού. Μια ηλεκτρική κουβέρτα μπορεί επίσης να βοηθήσει ή μια θερμοφόρα. Αλλά και πάλι, αυτά καλά είναι να χρησιμοποιούνται πριν πάτε για ύπνο ώστε να μην παραζεσταθείς.

Συμπέρασμα - Να κοιμάσαι φορώντας κάλτσες σου κάνει καλό!

Δεν είναι μόνο χαλαρωτικό και ζεστό, αλλά το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου σου. Κοιμάσαι πιο γρήγορα επειδή το σώμα σου καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο. Επίσης, κοιμάσαι καλύτερα επειδή η καλή κυκλοφορία βοηθάει το σώμα σου να ελέγχει τη θερμοκρασία του.

Εν κατακλείδι, απλά δοκίμασε το. Μπορεί να έχεις τον καλύτερο ύπνο που είχες ποτέ!

RELATED ARTICLES

Άφησε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σου δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Λάβε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους