Ποιες είναι οι καλύτερες πετσέτες θαλάσσης;

In Θέλω να μάθω για . . . 0 σχόλια
Ποιες είναι οι καλύτερες πετσέτες θαλάσσης; | Anelia Fashion Shop - anelia.gr

Για κολύμπι και χαλάρωση δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία, μάθε ποιες είναι οι καλύτερες πετσέτες θαλάσσης, που ταιριάζουν στο στυλ σου και καλύπτουν τις ανάγκες σου και τις απαιτήσεις σου.

 

Ποιες είναι οι καλύτερες πετσέτες θαλάσσης - Anelia Fashion Shop

 

Ένα ακόμα καλοκαίρι, που φαίνεται ότι θα είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, ξεκίνησε και όλοι μας προετοιμαζόμαστε ήδη για τις για τις τέλειες διακοπές και κάνουμε ταξιδιωτικά σχέδια. Αν σκοπεύεις να βρεθείς σε μια παραλία αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να αναζητήσεις της τέλεια πετσέτα θαλάσσης για να έχεις μαζί σου.
Σε αντίθεση με τις πετσέτες που έχεις στο σπίτι σου, μια πετσέτα θαλάσσης πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει ταλαιπωρία. Θα πατηθεί, θα εκτεθεί στον ήλιο, το θαλασσινό νερό ή το χλώριο  της πισίνας. Θα χρησιμοποιηθεί ως παρεό, σάλι, halter neck φόρεμα ή ακόμα και ως καλοκαιρινό ριχτάρι, τραπεζομάντηλο ή ακόμα και κουβέρτα! 
Και ενώ το ένστικτό σου  θα σου πει να πάρεις μια μεγάλη, μαλακή και αφράτη πετσέτα, είναι σημαντικό να βρεις μια ανθεκτική πετσέτα που δεν είναι πολύ βαριά ή που θα χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει. Προκειμένου να σε βοηθήσουμε να βρεις τη σωστή πετσέτα παραλίας για το καλοκαίρι, μιλήσαμε με ειδικούς, βρήκαμε προμηθευτές και φέραμε μερικές από τις καλύτερες πετσέτες παραλίας εκεί έξω! 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πετσέτα μπάνιου και μια πετσέτα παραλίας; 

Με απλά λόγια, οι ειδικοί λένε ότι μια πετσέτα παραλίας τείνει να είναι μεγαλύτερη από μια πετσέτα μπάνιου. Το μέγεθος μιας τυπικής πετσέτας παραλίας κυμαίνεται μεταξύ 50 με 150 εκατοστά πλάτος και 120 με 180 εκατοστά μήκος, με ιδανικό μέγεθος το 90×180, ενώ οι περισσότερες πετσέτες μπάνιου έχουν σε περίπου 60 εκατοστά με 120 εκατοστά.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι πετσέτες παραλίας είναι μεγαλύτερες είναι πρακτικός: Οι υπερμεγέθεις επιλογές είναι καλύτερες για χαλάρωση στην παραλία. Οι πετσέτες μπάνιου από την άλλη είναι συνήθως παχύτερες από τις πετσέτες παραλίας για να απορροφούν περισσότερο νερό - αλλά αυτό το πάχος σημαίνει ότι μια πετσέτα μπάνιου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει και είναι βαρύτερη και πιο ογκώδες, κάτι που δεν είναι βολικό όταν βρίσκεσε στην παραλία.
Στυλιστικά, αυτά τα δύο είδη πετσετών έχουν μεγάλες διαφορές. Οι πετσέτες μπάνιου συνήθως είναι μονόχρωμες και ανοιχτόχρωμες, σε αντίθεση με τις πετσέτες θαλάσσης, τις οποίες τις βρίσκουμε σε πολύχρωμες εκτυπώσεις και ζωηρά μοτίβα. Αυτό βέβαια αφορά περισσότερο την αισθητική παρά οτιδήποτε άλλο. 

Πώς να επιλέξεις τη σωστή πετσέτα παραλίας: ύφασμα και βάρος 

Τί αίσθηση σου δίνει η πετσέτα παραλίας, πως σε στεγνώνει και πόσο γρήγορα στεγνώνει η ίδια - αυτά είναι τα πιο σημαντικά όταν αγοράζεις μια πετσέτα παραλίας. Ως πρώτο βήμα, κολόνια ήταν να λάβεις υπόψη τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις, αν θέλεις μια πετσέτα που είναι οικονομική (και μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτική με την πάροδο του χρόνου) ή εάν είσαι πρόθυμη/ος να επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα και να έχεις καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο χρόνο ζωής στην πετσέτα σου. Και ενώ μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να δεις μια πετσέτα από κοντά για να αποφασίσεις αν είναι σωστή για σένα, η αλήθεια είναι ότι το είδος του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται, ο τύπος και το βάρος μια πετσέτας θαλάσσης μπορούν να σου δώσουν μια πλήρη εικόνα και να σε βοηθήσουν να αγοράσεις από το ίντερνετ. 

Υφάσμα: Βαμβακερό ή Microfiber ; 

Όσον αφορά τις πετσέτες παραλίας, δύο είναι τα υφάσματα που κυριαρχούν, το βαμβάκι και οι μικροΐνες (microfiber). Οι πετσέτες βέβαια υφαίνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και  μεθόδους που δημιουργούν διαφορετική αισθήση στην αφή. Οι ειδικοί που συμβουλευτήκαμε συμφώνησαν ότι το βαμβάκι είναι το καλύτερο ύφασμα όσον αφορά τις πετσέτες θαλάσσης, χωρίς όμως να απορρίπτουν τα πιο σύγχρονα υφάσματα μικροϊνών.
Το βαμβάκι είναι μαλακό και απορροφητικό, ενώ στεγνώνει σχετικά γρήγορα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλής οι βαμβακερές πετσέτες θαλάσσης πεστεμάλ (Pestemal). Εμπνευσμένες από την παράδοση των ανατολικών χαμάμ, είναι ελαφριές, στεγνώνουν γρήγορα και το καλύτερο δεν κρατούν πάνω τους καθόλου άμμο. Βάφονται με φυτικές βαφές, φιλικές προς το δέρμα, είναι εξαιρετικά ελαφριές και πιάνουν πολύ λίγο χώρο παρά το μέγεθός τους.
Οι πετσέτες θαλάσσης με μικροΐνες έχουν την «σχεδόν μαγική ικανότητα» να απορροφούν το νερό, καθιστώντας τες ιδανικές για την παραλία. Δεν κρατούν πάνω τους άμμο και είναι πολύ ανθεκτικές στην χρήση και στο πλύσιμο, στεγνώνουν εύκολα και γρήγορα χωρίς να κρατάει λεκέδες. Μπορεί να απορροφήσιυν έως και 8 φορές το βάρος τους σε νερό! Είναι επίσης ιδανικές για ανθρώπους με αλλεργίες, διότι απωθούν την σκόνη και προσφέρουν μια δροσερή, μαλακή, μη αλλεργιογόνα επιφάνεια.


RELATED ARTICLES

Άφησε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σου δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Λάβε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους