Τί μέρα ήταν όταν γεννήθηκες; Τί σημαίνει το όνομα της;

In Θέλω να μάθω για . . . 0 σχόλια
Τί μέρα ήταν όταν γεννήθηκες; Τί σημαίνει το όνομα της; | Anelia Fashion Shop - anelia.gr

 Αν θέλεις να μάθεις τι μέρα ήταν όταν γεννήθηκες δεν χρειάζεται να πιέζεις άλλο την μαμά σου να θυμηθεί!

Απλά συμπλήρωσε την ημερομηνία γέννησης σου και μετά πάτα το κουμπί "Δείξε μου" :
Γυναικεία Εσώρουχα

Ημέρα (1-31):

Μήνας (1-12):

Χρονιά (π.χ. 1985):

Ημερομηνία Γέννησης :

Και η μέρα ήταν:

 


Τι σημαίνει η μέρα που γεννήθηκες;

Σε αντίθεση με τα ελληνικά ονόματα των ημερών της εβδομάδας, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στην Χριστιανική και την Εβραϊκή παράδοση, ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος ονόμασε τις μέρες της εβδομάδας σε αντιστοίχηση με τους πλανήτες και την ενέργεια που πίστευαν ότι εξέπεμπαν.

Τι σημαίνει η μέρα που γεννήθηκες

Με αυτόν τον τρόπο, η Κυριακή και η Δευτέρα πήραν το όνομα τους από τον ήλιο και το φεγγάρι (sun=ήλιος, Sun-day και moon=φεγγάρι, Mo(o)n-day). Οι ετυμολογία των υπολοίπων ημερών είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς είναι επηρεασμένη από την σκανδιναβική μυθολογία.Η Τρίτη είναι αφιερωμένη στον πλανήτη Άρη και ονομάστηκε από τον σκανδιναβικό Θεό του πολέμου Tyr και έγινε Tuesday. Η Τετάρτη είναι η μέρα του Ερμή και σύμφωνα με τους Αγγλοσάξονες αφιερώθηκε στον Όντιν ή Γουόνταν (Wodan), πήρε λοιπόν το όνομα Wednesday. Η Πέμπτη αφιερώθηκε στον πλανήτη Δία και ποιος Σκανδιναβός θεός έχει κεραυνό; Σωστά το μάντεψες ο Θωρ (Thor) και έχουμε την Thursday. Φτάσαμε στην Παρασκευή, Friday , την μέρα της Αφροδίτης ή την αντίστοιχη θέα του έρωτα των Βίκινγκς Φριγκ (Frigg). Τέλος το Σάββατο είναι η μέρα του πλανήτη Κρόνου, Saturn, και το όνομα έγινε Saturday.

Ας δούμε όμως τί σημαίνουν όλα αυτά για την προσωπικότητα σου:

Κυριακή - Sunday

Αν γεννήθηκες την Κυριακή έχεις την τύχη με το μέρος σου. Ο κυρίαρχος πλανήτης σου είναι ο Ήλιος και συνήθως αυτό σημαίνει ότι είσαι είναι φωτεινό, δημιουργικό, τολμηρό και δυνατό άτομο. Η Κυριακή είναι επίσης η αρχή της εβδομάδας, υποδηλώνοντας ότι αυτοί που γεννιούνται θα είναι φυσικοί ηγέτες. 

Δευτέρα - Monday

 Η Δευτέρα κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία σύμφωνα με την αστρολογία, είναι μια μητρική οντότητα που έχει την αφοσίωση στην καλοσύνη και την οικογένεια. Σε αυτό το πνεύμα, εσύ που γεννήθηκες Δευτέρα είσαι ευαίσθητο προσαρμοστικό και ευγενικό άτομο.

 Τρίτη - Tuesday

Στην ελληνική μυθολογία, ο Άρης είναι ο Θεός του Πολέμου, έτσι, οι άνθρωποι που γεννιούνται την Τρίτη έχουνε ένα φλογερό, πολεμικό πνεύμα. Αυτοί οι φίλοι μας λοιπόν είναι γενναίοι, ανυπόμονοι, ενεργητικοί, δραστήριοι και οδηγούνται στην επιτυχία, μερικές φορές όμως με λάθος τρόπο.

Τετάρτη - Wednesday

Ο Ερμής είναι ο θεός της οικονομικών, του ταξιδιού και της επικοινωνίας. Αν γεννήθηκες Τετάρτη είσαι ευέλικτη αλλά και λίγο απρόσεκτη, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με εμάς τους υπόλοιπους. 

Πέμπτη - Thursday

Το <Thur> στην Πέμπτη, προέρχεται από τον Νορβηγό θεό Thor, τον οποίο μπορεί να θυμάστε από τις ταινίες της Marvel, Avengers. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που γεννιούνται την Πέμπτη δεν μοιάζουν αυτόματα με τον Chris Hemsworth, αλλά παίρνουν πολλά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Thor (ή του Δία, στη ελληνική μυθολογία). Ο Thor / Δίας είναι αισιόδοξος, γενναίος και γενικά είναι ένας θεός που είναι διασκεδαστικός, που σημαίνει ότι οι γεννημένοι την Πέμπτη γίνονται η ζωή του πάρτι.

Παρασκευή - Friday

Η Παρασκευή κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, της ισορροπίας, της ομορφιάς, του ρομαντισμού, της κομψότητας και της ευχαρίστησης. Οι τυχεροί που είναι γεννημένοι την Παρασκευή είναι κοινωνικά, καλλιτεχνικά άτομα και έχουν εμμονή με την ομορφιά και την αγάπη, αν και μπορούνε επίσης να είναι εντελώς ναρκισσιστές.

Σάββατο - Saturday

Τέλος, εσύ που γεννήθηκες Σάββατο επηρεάζεσαι από τον Κρόνο, του Θεό του πλούτου, της ελευθερίας και της γεωργίας (οι θεοί είχαν πολλά καθήκοντα τότε). Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κολυμπάς μες στον πλούτο, αλλά θα είσαι μετρημένη, προσεκτική, σοφή, πρακτική και αυστηρή.

RELATED ARTICLES

Άφησε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σου δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

Λάβε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους